Onze sponsor:

Review:

20 januari 2023 | Niels Laan | Athom, Smart Home Hubs, Homey

Review: Homey Bridge - De beste smart home hub?

Energie inzichten:

Een handige feature op de Homey is het kunnen inzien van je energieverbruik van je apparaten. Zeker met deze huidige energie prijzen is het goed om te zien waar je sluipverbruik en je groot verbruik zitten. Door deze apparaten uit te zetten kun je behoorlijk wat energie besparen en kun je in theorie je Homey terug verdienen.

Goed om hierbij te vermelden is dat dit het beste werkt als je apparaten hebt aangesloten die het stroom verbruik ook bijhouden. Zoals bv deze slimme tussenstekker van Fibaro en deze dimmer van Qubino. Er is nog geen echte goede optie om je P1 (slimme meter) te kunnen uitlezen, om het verbruik van je hele huis in de gaten te houden. Dit is jammer.

Geen apparaat met energiemeting?

Als je nou een apparaat hebt waarvan het verbruik niet wordt bijgehouden dan kun je dit toch regelen via de Homey. Je kunt namelijk het standby verbruik (uit stand) en "aan" verbruik invoeren. Handige feature.

Inzichten

Naast het kunnen inzien van je energieverbruik heeft de Homey een "inzichten" gedeelte, hier kun je inzien wat je apparaten allemaal doen. Je kunt bv zien wat het temperatuurverloop is van een temperatuursensor. Dit gedeelte is zeer uitgebreid opgezet. Zo kun je terug in de tijd kijken, de grafieken exporteren, een CSV bestand van de data maken, alles verwijderen en het grafiektype veranderen. Je kunt ook meerdere sensoren aanvinken om deze met elkaar te vergelijken.

Het is jammer dat je de aan- en uit actie niet kunt inzien van je apparaten. Dat is wel wat vreemd. Soms wil je toch weten hoe laat iets is aangezet. Je kunt dit overigens wel beperkt zien in de APP. 

Dit product is te koop voor:


€ 69
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs